MOLITEV

 

MOLIMO   SKUPAJ   PRAV   ZARES

Давайте  молиться  вместе  право  действительно

دعنا  نصلى  معا  حق  بل

我  们  一  起  祈  祷  的  确

साथ ही सही हमें दुआ

OREMOS   JUNTOS   DERECHO   DE   HECHO

LET’S   PRAY   TOGETHER   RIGHT   INDEED

 

 

Kadar prosimo Boga, on že ve, kaj potrebujemo.

Когда мы просим Бога, он уже знает, что нам нужно.

وعندما نطلب الله يعرف بالفعل ما نحتاجه.

当我们要求上帝时,他已经知道,什么我们需要。

जब हम जानते हैं कि ईश्वर ही क्या हमें है।

Cuando pedimos a Dios, él ya lo sabe, lo que necesitamos.

When we ask God, he already knows, what we need.

 

 

Molitev petih prstov

Hand Reaching
PALEC ti je najbližji, zato začni moliti za tiste, ki so ti blizu, za osebe, ki jih nosiš najgloblje v sebi. Moliti za tiste, ki jih imamo radi, je naša sladka dolžnost.
.

Naslednji prst je KAZALEC. Moli za osebe, ki poučujejo, izobražujejo, zdravijo in svetujejo. Potrebujejo opore in modrosti, da bi usmerjali ljudi v pravo smer. Ohrani jih v svojih molitvah.

Nato pride SREDINEC. Je najvišji, spominja nas na naše voditelje, oblastnike in na osebe, ki so prevzele avtoriteto. Potrebujejo božjega vodstva.

Naslednji prst je PRSTANEC. Zanimivo je, da je najšibkejši. Spominja nas, da moramo moliti za šibke, nebogljene in za tiste, ki jih tarejo problemi. Potrebni so tvoje molitve.

In končno imamo MEZINEC, najmanjši od vseh. Mezinec te mora spomniti na to, da moliš še sam zase, ko boš najprej molil za prejšnje skupine ljudi. Tvoje potrebe se bodo pokazale v pravi luči. Tako boš pripravljen moliti za samega sebe na najbolj primeren način.

papež Frančišek

 

***

Milostni Bog, podaril si nam življenje in zdravje. Prosimo, pomagaj nam, da ju ne zapravimo. Ustvaril si nam zobe in jih postavil na mejo med našo zunanjostjo in notranjostjo v naša usta. Naše zobe si ustvaril z žilami in živci, zaradi katerih smo ranljivi in trpimo bolečine. Zdaj vsi neizbežno grešimo in s tem prevečkrat škodimo življenju in zdravju.

Milostni Bog, podari nam moč, da sprejmemo stvari, ki jih ne moremo spremeniti, pogum, da spremenimo tiste, ki jih lahko, in modrost, da razlikujemo ene od drugih.