Bazilika: naravni antibiotik, niža bakterije v ustih.
Brokoli: tvori kislino, ki pomaga pri preprečevanju erozije zobne sklenine.
Korenje: vsebuje veliko vitamina A, ki je nujno potreben za nastanek zobne sklenine.
Sir: vsebuje mlečne kisline, ki pomagajo preprečevati zobno gnilobo.
Zelena: aktivira slinjenje in pomaga pri čiščenju delcev hrane iz zob. Redči sladkor in kislino v ustih. Z žvečenjem zelene masiramo dlesni.
Ingver: deluje protivnetno in stimulira zdrava tkiva v ustih.
Zeleni čaj: vsebuje antioksidant imenovan katehin. Le-ta zmanjšuje rast bakterij, ki povzročajo vnetje dlesni.
Ohrovt ali blitva: visoka vsebnost mineralov, ki podpirajo zobno strukturo.
Kivi: velika vsebnost vitamina C. Pomanjkanje le-tega lahko pokvari kolagensko mrežo v dlesni, zaradi česar dlesni postanejo mehke in bolj dovzetne za bakterije in bolezni.
Limona: naravno belilo zob, pomaga pri uravnavanju pH v telesu.
Čebula: vsebuje žveplove spojine s katerimi zmanjšuje nekatere bakterije, ki povzročajo zobno gnilobo.
Ananas: aktivira slinjenje. Če ga združimo s citronsko kislino dobimo popolnoma naravno antibakterijsko ustno vodo. Vsebuje veliko vitamina C in encim bromelain, ki pospešuje celjenje.
Kvinoja: super živilo z veliko minerali, vključno s kalcijem, magnezijem, manganom in fosforjem za krepitev zob.
Losos: odličen vir vitamina D, zaradi katerega zobje dobijo polno moč kalija iz hrane, ki jo uživamo.
Morska sol: ponuja mešanico mineralov potrebnih za krepitev zob.
Sezamova semena: zmanjšujejo zobne obloge. Zaradi vsebnosti kalcija zobem zagotovijo potrebne minerale. Oreščki imajo na splošno visok pH, s katerim uravnavajo ravnovesje v ustih in ščitijo zobe.
Shiitaki gobe: vsebujejo sladkor imenovan Lentinan, ki preprečuje razmnoževanje ustnih bakterij.
Stevia: naravno sladilo. Na zobeh ne pušča kislega učinka kot običajni sladkor.
Jagode: vsebujejo veliko vlaknin in veliko vitamina C, kar je odlično za zdrave dlesni.